Розвиток дуальної освіти, участь у міжнародних проєктах, співпраця з кращими роботодавцями країни – діяльність Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського в умовах воєнного стану

Надрукувати

Навіть в умовах війни науково-викладацький склад Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського працює з максимальною віддачею заради перемоги України. Чимало праць-розробок стосується посилення енергоефективності та енергонезалежності України, зокрема й Кременчуцького району.

Про це розповів ректор КрНУ, професор Михайло Загірняк заступнику начальника Полтавської ОВА Антону Чубенку та директору Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковському, які в межах робочої поїздки освітніми закладами Кременчуцького району відвідали університет.
У закладі здійснюють підготовку за 39 освітніми програмами. Тут навчається понад 4000 здобувачів освіти.
«У Кременчуцькому національному університеті працює потужна команда науковців. У закладі функціонує дев’ять спеціалізованих вчених рад – це надзвичайно високий результат. Унікальною особливістю університету є широке залучення до навчального процесу фахівців-практиків та впровадження прогресивної системи дуальної освіти», – зауважив Антон Чубенко.
Окрім того, заклад – активний учасник низки міжнародних програм, таких як: Зимова PhD-школа INTRAGEN, Міжнародна програма «EURECA-PRO Європейський університет», Еразмус+ КА1, Проєкт міжнародної академічної мобільності в рамках співпраці з Сілезьким технологічним університетом.
«Варто відзначити й високий рівень проходження акредитації та значну кількість акредитованих освітніх програм: бакалавр – 34, магістр – 41, PhD – 4, і ще чотири невдовзі акредитуються. Усе це – результат плідної та наполегливої праці колективу. Це – яскравий приклад успішного розвитку університетської освіти на Полтавщині», – підкреслив Антон Чубенко.
Загалом в університеті освіту здобувають студенти із шести областей України. Також заклад забезпечує фахівцями промислові підприємства Полтавщини та інших областей, успішно співпрацює з роботодавцями.