Група «Прозорість і підзвітність» проаналізує договори, укладені Полтавською міськрадою на ремонт вулично-дорожньої мережі

Надрукувати

Фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» проаналізують договори, укладені Полтавською міськрадою щодо ремонту вулично-дорожньої мережі. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Це дев’ять прямих договорів на загальну суму 1,4 млн грн. Вони укладені без проведення тендеру. Кожен – у межах вартості до 200 тис. грн, що дозволяло не застосовувати конкурентні процедури закупівель.

«Замовник надасть робочій групі необхідну для аналізу документацію. Аудитори й податківці її перевірять, зокрема на дотримання вимог чинного законодавства, а також щодо правомірності обрання процедури прямих договорів, цінової пропозиції», – зазначив Філіп Пронін.

Поліція приділить увагу будівельній компанії, з якою укладені всі дев’ять угод. Проаналізує на наявність кримінальних проваджень щодо підприємства і ризиків, які це може спричинити.

«Тримаємо питання на контролі. Продовжуємо взаємодію з громадами задля прозорого й підзвітного використання бюджетних коштів», – підсумував Філіп Пронін.