Міжнародні успіхи юних інтелектуалів Полтавщини

Надрукувати

Наприкінці березня у місті Махдія, що в Туніській Республіці, відбувся Міжнародний фестиваль інженерії, науки та технологій «I-FEST-2024» –  найбільший конкурс наукових проєктів на африканському континенті. Участь у змаганні взяли майже 300 конкурсантів із 40 країн світу. Українські юні дослідники цьогоріч здобули 21 нагороду фестивалю «I-FEST-2024». Серед переможців є і 2 полтавки.

Вихованці і виихованки Малої академії наук України презентували свої проєкти у восьми категоріях конкурсу: фізика, екологія, суспільні науки, комп’ютерні науки і математика, інженерія, біологія, підприємництво та бізнес.

 Почесні відзнаки престижного фестивалю інженерії, науки та технологій вибороли вихованки МАН із Полтавщини: Юлія Попадіна з Кременчука та Анастасія Солодовник із Полтави. Юлію підготувала до захисту МАНівських проєктів учителька фізики Наукового ліцею «Політ» при Обласному коледжі «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А. С. Макаренка» Полтавської обласної ради Антоніна Мельник. Науковою наставницею Анастасії  є учителька біології Ліцею № 33 Полтавської міської ради Наталія Чоповенко. Дівчата та їхні педагоги – гордість не тільки Полтавщини, а всієї України!