Previous Next

На Полтавщині працюють над створенням та розвитком кластерів

Надрукувати

У Полтавському державному аграрному університеті відбувся круглий стіл із питань розвитку кластерного руху Полтавщини. Серед учасників – заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут, президент Міжнародного візійного інституту стратегічного партнерства Сергій Опря, бізнесмени, представники органів місцевого самоврядування, громадських спілок та кластерів, науковці.

Володимир Когут акцентував, що розвиток кластерного руху на Полтавщині розпочали торік. Наразі в регіоні – два кластери.

«Під час їх створення ми з’ясували, що люди не зовсім розуміють мету кластеру та принцип його дії. Тому сьогодні зібрали провідних спеціалістів, представників громад і підприємців, щоб це пояснити. Консолідуючи зусилля, прагнемо розв’язати проблемні питання та сприяти об’єднанню підприємців в області, – розповів Володимир Когут. – Робота кластерів спрямована на розвиток бізнесу чи торгової мережі, налагодження логістики, виробничих процесів і каналів збуту».

Президент наукового кластеру «Наукові парки України» Віталій Зайцев зауважив, що ця зустріч – це крок до розвитку на Полтавщині кластерного руху не лише в межах аграрного сектору, а й у сфері туризму, медицини та машинобудування. Це дозволить регіону ставати потужнішим.

Також під час заходу ПДАУ та науковий кластер «Наукові парки України» підписали меморандум про співпрацю.

«Наш університет став асоційованим членом кластеру «Наукові парки України». Впевнений, що спільна синергія дозволить розвивати країну й Полтавщину. Шукаємо партнерів для співпраці, залучення наукового потенціалу та розвитку освітніх проєктів. Виш готує молодих фахівців, які є джерелом інновації та енергії. Важливо, щоб ідеї молоді знаходили підтримку інвесторів та бізнесу. І саме в цьому аспекті наше партнерство важливе», – сказав ректор ПДАУ Олександр Галич.

Співзасновник Українського кластерного альянсу Олександр Юрчак розповів присутнім про роль кластерів, їхню структуру та шляхи їх розвитку. Поділився досвідом роботи альянсу.

Захід провели за підтримки Полтавської ОВА та Полтавського інвестиційного клубу.