Антон Чубенко ознайомився з роботою закладів освіти у Горішньоплавнівській громаді

Надрукувати

У межах робочої поїздки до Кременчуцького району заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко зустрівся з керівництвом Горішньоплавнівської територіальної громади та ознайомився з роботою освітніх закладів.

Під час зустрічі із головою громади Дмитром Биковим та його заступницею Надією Угнічевою обговорили низку актуальних питань, зокрема в гуманітарній, культурній, освітній сферах.
Також предметно ознайомилися з організацією освітнього процесу під час воєнного стану. Відвідали заклади освіти громади, зокрема одну зі шкіл громади та Вище професійне гірничо-будівельне училище.
Зокрема в училищі здійснюють підготовку кваліфікованих робітників для автомобільного транспорту, громадського харчування, загальних професій електротехнічного виробництва, гірничодобувної промисловості, залізничного транспорту. На базі закладу діють 2 інноваційні навчально-практичні центри для професій слюсар-ремонтник та електрозварювальник. Загалом освіту тут здобуває майже понад 370 учнів.
У ході ознайомлення з роботою закладу Антон Чубенко підкреслив важливість співпраці училища зі стейкхолдерами – майбутніми потенційними роботодавцями. Під час навчальних практик на підприємствах учні не тільки відшліфовують здобуті знання, а й мають перспективи подальшого працевлаштування.
«Культурна, освітня сфера в громаді працюють. Що стосується закладів освіти, багато уваги приділено облаштуванню укриттів, безпековим моментам для всіх учасників процесу, зміцненню матеріально-технічної бази», – розповів Дмитро Биков.
Окремо зупинилися на темі дошкілля. У громаді доклали максимум зусиль, щоб у період воєнного стану функціонували всі ДНЗ.
За словами Антона Чубенка, Горішні Плавні – громада, яка досить активно і динамічно розвивається.
«Історія успіху Горішніх Плавнів досить цікава. Це відносно молоде місто, прогресивне, активне, сучасне. Тут є багато прикладів успішних кейсів розвитку», – зауважив Антон Чубенко.
Розповів, що нещодавно Полтавщину відвідували представники Міністерства освіти і науки України. Знайомлячись із освітньою сферою, наголошували на важливості участі в грантових проєктах у межах міжнародного співробітництва освітніх закладів.
«Переконаний, для Горішніх Плавнів досвід міжнародного партнерства – не новий. Що стосується освітньої сфери, він би міг підсилити наявні можливості та відкрити нові. Зі сторони Полтавської ОВА ми завжди відкриті до діалогу та співпраці», – підкреслив Антон Чубенко.