Previous Next

Для керівників МТП влаштували тренінг щодо забезпечення інклюзивності, захисту та дотримання прав людини

Надрукувати

Місця тимчасового поселення (МТП), колективний центр (collective center) або поширений термін «шелтери» (від англ. shelter – прихисток) – ще два роки тому було чимось незрозумілим та вузько направленим. Сьогодні, враховуючи воєнне сьогодення, МТП – це вимушена норма та інструмент забезпечення задоволення в першочерговій потребі для постраждалого/евакуйованого населення – дах над головою.

Як багато кому відомо Полтавський обласний центр соціальних служб, відповідно до покладених завдань, забезпечує розміщення внутрішньо переміщениїх осіб в Модульному містечку – МТП, яке облаштовано в рамках міжнародного проєкту «Під безпечним дахом» за підтримки Уряду Великої Британії.

На сьогодні Модульне містечко є чи не найбільшим МТП в області, в якому відповідно до встановленої процедури, розміщено 219 з числа ВПО, зареєстрованих в Полтавській тергромаді.

Тому поліпшення умов проживання, забезпечення доступності до послуг та сервісів, а також забезпечення змістовного дозвілля, спрямованого на підтримку ментального здоров’я та соціальної згуртованості – завжди у фокусі завдань Обласного центру.

Днями комендант Модульного містечка Володимир Іваненко взяв участь у експертному тренінгу з питань захисту та інклюзії від наших надійних паперів Міжнародної організації з міграції. Мета заходу: підготовка та розвиток потенціалу менеджерів місць тимчасового проживання ВПО  щодо забезпечення інклюзивності, захисту та дотримання прав людини. Протягом дводенного заходу учасники вивчили міжнародну практику та поділились власним досвідом щодо забезпечення безбар’єрного середовища в МТП, сприяння інтеграційних процесів, факторів ризику та механізмів перенаправлення.

Користуючись нагодою дякуємо МОМ за підтримку та співпрацю.

 

Полтавський обласний центр соціальних служб