Previous Next

Круті ігри «COOL GAMES» набувають популярності на Полтавщині

Надрукувати

Під час весняних канікул Полтавська академія неперервної освіти ім. М. В. Остроградського за сприяння Полтавського відділення (філії) Комітету фізичного виховання і спорту МОН України провела семінар-практикум «Упровадження модуля «Cool games» на уроках фізичної культури в ЗЗСО області». У заході в Полтавській школі № 2 узяли участь 25 учителів закладів загальної середньої освіти області.

Із мотивувальними промовами до присутніх звернулися помічник Голови Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Антропов; директор Полтавського відділення філії Комітету фізичного виховання і спорту  МОН України Юлія Гордієнко; директор Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського Віталій Зелюк; директор Полтавської загальноосвітньої школи І–ІІ ступенів № 2  Наталія Дмитренко. Вони відзначили дедалі більшу популярність в Україні та на Полтавщині ігор «Cool Games», а також важливість компетентнісного й діяльнісного підходів при впровадженні модуля «Cool games» на уроках фізичної культури.

Упродовж семінару учасники V Всеукраїнських ігор  «Cool games» 2024 року демонстрували проведення естафет, а вчителі вдосконалювали свої фахові компетентності – опановували нові активності, які можна застосовувати на уроках, вивчали особливості суддівства.

Теоретичну і практичну частину семінару провели методист ПАНО ім. М. В. Остроградського Валерій Білоха, вчительки фізичної культури Полтавської ЗОШ № 2 Валентина Шеліхова та Вікторія Масловська.

 

Довідка. До програми «Cool Games» входять різні естафети. Cool Games сприяє створенню цікавих та яскравих уроків фізичної культури і масовому залученню учнівської молоді до рухової активності завдяки осучасненим та адаптованим естафетам, включає змагання в командних іграх та естафетах, поряд із змаганнями включає культурну складову. «Cool Games» були започатковані комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та українською федерацією учнівського спорту у 2018 році, а 2019 року проведено перші міжнародні «Cool Games»  у Києві. У змаганнях взяли участь 8 команд із 7 країн світу.