Допомога в будівництві фортифікаційних споруд, завершення опалювального сезону, робота групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня роботи обласної адміністрації.

Днями очільник області відвідав Донеччину та перевірив, як триває будівництво фортифікаційних споруд.

«Будівельники з Полтавщини активно залучені до виконання робіт. Міцні захисні рубежі – спільне завдання всіх регіонів країни. Дякуємо нашим безстрашним людям за внесок у спільну перемогу!» – зауважив Філіп Пронін.

У Полтавській області цього тижня вперше за довгий час відбулося зариблення. Це результат консолідованої роботи обласної влади, громад і бізнесу. Майже п'ять тонн риби випустили до Кам'янського водосховища у Кременчуцькому районі. Із них більше чотирьох тонн товстолобиків та майже тонна коропів.

«Зариблення водойм позитивно впливає не лише на популяцію водних біоресурсів. Цей процес сприяє покращенню екосистеми області та стійкості рибної промисловості», – розповів Філіп Пронін.

Бюджет Полтавщини поповниться на понад пів мільярда гривень. Це субвенції з держбюджету в межах Програми з відновлення України й Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та громад.

Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує діяльність.

«Цільове, ефективне та прозоре використання коштів – наш беззаперечний пріоритет. Вчергове фахівці розглянули закупівлю щодо реконструкції будинку квартирного типу у Кременчуцькій громаді, – зазначив Філіп Пронін. – Аудитори за підсумками моніторингу надали висновок – розірвати договір. Замовник має п'ять днів на реагування. Кожна копійка – під пильним контролем. Працюємо далі».

Цього тижня на Полтавщині завершується опалювальний сезон. Попри спроби ворога дестабілізувати ситуацію, цей період область пройшла злагоджено і стійко завдяки комунальникам та працівникам паливно-енергетичного комплексу.

В області не зменшують темп «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Спортивні змагання уже об'єднали більше 10 тисяч школярів.

Незабаром на Полтавщині, як і по всій країні, стартує районний етап турнірів із баскетболу, волейболу, футзалу, черліденгу та спортивного орієнтування. Команди-переможниці змагань у громадах боротимуться за право вийти на обласний рівень.