Previous Next

Відбувся регіональний форум «Втілення ветеранської політики в регіоні»

Надрукувати

28 березня на базі Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка» відбувся, перший цього року, регіональний форум присвячений реалізації ветеранської політики в області.

До заходу долучився заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, керівниця Центру реінтеграції ветеранів «УкрОборонПрому» Марина Соколова, начальник Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб облвійськадміністрації Ніна Черняк, директорка Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва, представники облвійськадміністрації, депутати різних рівнів, представники ветеранської спільноти регіону серед ветеран війни, переможець змагань для ветеранів війни у США Артем Погорілий, ветеран війни, переможець чисельних змагань з адаптивних видів спорту Олександр Краснович, підприємці.

Серед ключових питань обговорення – працевлаштування ветеранів. У своєму виступі начальник Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб облвійськадміністрації Ніна Черняк зазначила: «Всебічна підтримка ветеранської спільноти, створення гідних умов для реадаптації у цивільне життя залишається незмінним пріоритетом у нашій діяльності. В області діє цільова програма підтримки ветеранів війни, членів їх сімей. Наше спільне завдання забезпечити наявність усіх послуг, які сприятимуть як працевлаштуванню так і успішній адаптації та переходу від військового до цивільного життя».

Крім того, обговорили питання облаштування робочих місць для ветеранів, державні та обласні програми навчання, перекваліфікації спрямовані для розвитку ветеранського бізнесу.

Підтримка ветеранів повинна бути комплексною та індивідуалізованою. Це включає не тільки доступ до медичної допомоги та соціальних послуг, але й створення умов для їх ефективної професійної інтеграції.