Previous Next

Представники громад пройшли тренінг від ОБСЄ по роботі з постраждалим населенням

Надрукувати

Працівники соціальної сфери є представниками однієї з найбільш гнучких професій, яка потребує постійного підвищення кваліфікації, адаптації навичок та знань під нові виклики. Звісно, це не новина для всіх галузей, які працюють з людьми, але саме соціальна сфера є першим буфером по роботі з постраждалим населенням та уразливими категоріями громадян, які потребують особливої уваги та підтримки. 

Тому долучення до фахових навчальних програм, особливо за участі експертів з міжнародним досвідом, є чудовою можливістю не лише оновити знання в фаховій царині, а й перезавантажись, уникнути професійної диформації та вигорання.

Днями в Києві від Мінсоцполітики та ОБСЄ для України відбувся триденний тренінг для фахівців територіальних громад метою якого було розширення навичок психологічної та соціальної допомоги постраждалим особам під час війни та у період післявоєнного відновлення.

Участь у заходів взяли 22 представника надавачів соціальних послуг територіальних громад: центрів надання соціальних послуг та центрів соціальних служб.

В рамках навчання учасники актуалізували наявні у фахівців знання щодо особливостей надання соціальної та психологічної допомоги під час війни та у період післявоєнного відновлення: опрацювали питання надання підтримки у контексті особливостей впливу кризи та травматичних подій, пов'язаних з війною, на здатність отримувати та надавати послуги; сформували навички надання першої психологічної допомоги, кризового консультування та перенаправлення клієнтів для отримання спеціалізованої допомоги; ознайомились з інструментами, що сприятимуть формуванню резильєнтності у спеціалістів та отримувачів послуг.

В межах практичних завдань, учасники разом з експертами опанувати рівні соціально-психологічної допомоги, особливості роботи фахівців допоміжних професій на кожному рівні, а також виконали огляд вузькоспеціалізованих послуг для населення, зокрема: робота з втратою, групи підтримки, групи особистого досвіду, реабілітаційні програми.

По завершенню учасники отримали Сертифікати.

Захід проведено за підтримки ОБСЄ для України у рамках проекту «Розбудова спроможностей національних партнерів у наданні соціальної підтримки та психологічної допомоги постраждалим людям під час війни та у період повоєнного відновлення».