У Полтавській ОВА провели онлайн-навчання на тему фінансового контролю для керівників та членів лікарських комісій

Надрукувати

У Полтавській обласній військовій адміністрації в межах забезпечення взаємодії щодо ефективності, прозорості та доброчесності роботи підприємств, установ, організацій, провели онлайн-навчання на тему фінансового контролю для керівників та членів лікарських комісій.

У навчанні прийняли участь близько 100 лікарів установ охорони здоров’я Полтавської області що входять до особового складу штатних військово-лікарських комісій, лікарсько-консультативних, медико-соціальних експертних комісій.

За останніми законодавчими змінами – вони стали суб’єктами декларування і цьогоріч вперше подають декларацію.

У межах онлайн-зустрічі представниками облвійськадміністрації поінформовано щодо основних аспектів заповнення форми декларації, необхідності ознайомлення з роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання ккорупції перед заповненням декларації, а також про терміни подання електронних декларацій в 2024 році.

Враховуючи, що одним із пріоритетів роботи облвійськадміністрації є сприяння формуванню та реалізації дієвої антикорупційної політики та координація підвищення рівня обізнаності суб’єктами декларування, також, наголошено на актуальності використання нових інструментів із вдосконалення та полегшення процесу заповнення декларації, а саме оновленої спеціальної функції „Дані для декларації”.

Після обговорення основних аспектів декларування, учасники навчання отримали відповіді на найпоширеніші питання, які виникають під час заповнення декларацій, а також контактні дані представників облвійськадміністрації для зворотного зв’язку.