В обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського весняно-літературна тусовка «Поезія з квітковим ароматом»

Надрукувати

22 березня у відділі документів із технічних та природничих наук Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбулася весняно-літературна тусовка «Поезія з квітковим ароматом». Захід проведений в рамках Національного тижня читання поезії – акції, що покликана об’єднати українців навколо поетичного слова.

Співорганізаторкою і модераторкою заходу стала полтавська поетеса, авторка численних поетичних збірок Галина Вовченко. Завдяки її теплому слову і щирій гостинності захід перетворився на справжнє свято поезії та єднання. Своїми поетичними творами з присутніми поділилися Юлія Стиркіна, Наталія Жовнір, Тетяна Кльокта, Інна Снарська, Тетяна Василенко. Вражала щирість і глибина почуттів, які автори вкладали у свої твори. Кожен вірш торкався струн душі, змушував задумуватися, співпереживати, радіти й сумувати. Приємної родзинки про подачі поезій додала Людмила Костенко, яка виконала романси на слова Юлії Стиркіної, Наталії Жовнір, Олега Шапошнікова. Донеччанка Світлана Фоменко не тільки прочитала вірші зі своєї останньої збірки «Різна війна» а й виконала авторську пісню. Присутні на заході восьмикласники Полтавської загальноосвітньої школи № 38 з цікавістю слухали майстрів слова. Приємно було бачити, як молодь захоплюється поезією, відгукується на емоції авторів. Це свідчить про те, що українська поезія має велике майбутнє.

Улюбленими поезіями українських поетів мали можливість поділитися усі присутні, серед яких Віра Мелешко, Наталія Вінницька, Надія Влезько, Тетяна Мартусь. Звучали віршовані твори Ліни Костенко, Дмитра Білоуса, Галини Вовченко. Атмосфера зустрічі коливалася від трагічно-сумної до гумористичної, від ліричної до патріотичної – адже ми переживаємо зараз часи, в які, як ніколи, життя і смерть, радість і смуток ходять дуже близько одне від одного.

Окрасою заходу стала виставка картин «Квіткова феєрія» художниці Ніни Артьомової, яка доповнила атмосферу яскравими барвами та весняними мотивами.

Поєднання поезії, музики та живопису створило незабутні враження у присутніх. Захід подарував всім заряд позитиву, творчої енергії та весняного настрою, перетворився на зустріч однодумців, закоханих у слово. Завдяки таким заходам бібліотека стає не тільки місцем для читання, а й центром культурного життя, де народжуються нові творчі ідеї та знайомства.