Previous Next

Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч: у Полтавській громаді відбувся півфінал із баскетболу

Надрукувати

На півфіналі з баскетболу Полтавської громади провели дві півфінальні гри з баскетболу серед хлопців. Зіграли в Полтавському навчально-виховному комплексі №16. Змагання відвідали заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут та заслужений тренер України, амбасадор проєкту Юрій Шавиро.

«Підтримуємо наших дітей. У межах проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» побували на півфіналі з баскетболу в НВК №16. Зіграли з дітьми товариський матч. Юні баскетболісти проявили себе як професіонали. Майстерно володіли м’ячем. Приємно вразила гра, яку вони демонстрували на майданчику», – розповів Володимир Когут.

Загалом змагалися чотири команди з ліцею №14 «Здоров'я», Полтавської ЗОШ №26, ліцею №17 «Інтелект» та НВК №16.

Юрій Шавиро зауважив, що проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» – це чудова можливість для дітей покращити свої фізичні якості, знайти нових друзів. У рівній боротьбі довести хто кращий.

«Щиро вдячний викладачам, які разом зі своїми учнями пліч-о-пліч виборюють нагороди, допомагають їм та підтримують у грі. Впевнений, це майбутня еліта баскетболу нашої країни», – сказав Юрій Шавиро.

Учитель фізичної культури ліцею №14 «Здоров’я» Віктор Донець розповів, що діти дуже позитивно відреагували на запровадження проєкту та проявили зацікавленість до спорту.

«Проєкт їх згуртовує. Діти прагнуть показати, що вони – одна з найсильніших команд у Полтаві», – розповів Віктор Донець.

Учень НВК №16 Денис Шпак говорить, що займається баскетболом уже 5 років та прагне стати професійним баскетболістом. 

«Проєкт допомагає мені розвиватися, завдяки ньому тренуюся шість разів на тиждень. Маю можливість позмагатися з сильними суперниками та відчути підтримку наших викладачів», – розповів Денис Шпак.