Антон Чубенко відвідав урочистий Іфтар у Полтавській міській мечеті

Надрукувати

У межах співпраці з національними та релігійними спільнотами заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко відвідали Полтавську міську мечеть. На запрошення мусульманської громади долучилися до урочистого Іфтару за участі муфтія України Ахмеда Таміма.

У мусульман розпочався Рамадан – місяць посту. У цей час віряни відмовляються від їжі та напоїв на увесь день. Натомість намагаються присвятити себе молитві, благодійності та іншим духовним справам.
«Саме в цей період ми намагаємося робити ще більше добрих справ, допомагати бідним і нужденним. Погодувати, за можливості, тих, хто цього потребує. Допомагати людям літнього віку, дітям, робити багато добрих справ. І також читати Коран та отримувати релігійні знання», – розповів керівник Полтавської мусульманської громади Беслан Бакаєв.
Рамадан є священним місяцем ісламу. Представники мусульманської громади дуже чекають на його прихід.
«Полтавська область – мультикультурний край. Загалом на Полтавщині діє 14 мусульманських громад. Нині долучилися до Іфтару в Полтавській міській мечеті, – зауважив Антон Чубенко. – Священний місяць Рамадан – це час добрих справ. Віряни на власному досвіді пізнають не лише відчуття обмежень, голоду, а й мають бути благодійними. Це спонукає бути чуйними до потреб оточуючих. Представники обласної влади постійно беруть участь у заходах, які організовує мусульманська релігійна громада Полтави».
Антон Чубенко разом із керівником мусульманської громади обговорили питання подальшої співпраці. Антон Чубенко наголосив, що обласна влада підтримує та підтримуватиме добрі ініціативи громади.
Взаємодія між усіма релігійними громадами у фокусі уваги ОВА.