На Полтавщині запрацює MentalHUB

Надрукувати

«Інвестуй у своє ментальне здоров’я». Запускаємо проєкт із інтегрованої підтримки ментального здоров’я уразливих категорій населення у Полтавській області.

Ментальне здоров’я є основою існування людини, що дозволяє їй функціонувати, створювати благо, комунікувати з іншими та насолоджуватись життям. Саме тому догляд за своїм психологічним станом є важливою складовою та цінністю сучасності.

Особливо в часи війни, коли рівень стресу та небезпеки підвищений, інвестувати у своє ментальне здоров’я означає дбати про себе, бути в нормі та відчувати баланс.

Саме тому новий проєкт спрямований на надання інтегрованої підтримки ментального здоров'я та на формування і популяризацію культури догляду за психічним здоров’ям в українському суспільстві

Розробити інтегровану модель підтримки ментального здоров'я, яка включатиме різні інтервенції та підходи, відповідно до потреб ключових груп у кожній з громад.

Забезпечити доступ населення до індивідуальних та групових психотерапевтичних сесій, а також забезпечити медичну оцінку та призначення медикаментозного лікування для людей, які мають таку потребу.

Географія проєкту поширюється на Диканську, Глобинську, Шишацьку, Козельщинську, Білоцерківську, Опішнянську, Кременчуцьку, Лубенську та Миргородську громади.

Проєкт передбачає створення Центру ментального здоров’я у Полтаві – Ментал Хабу, відкриття та презентація якого відбудеться 21 березня 2024 року, а також мобільних команд, що надаватимуть виїзні послуги у територіальних громадах області.

Сторінка події https://www.facebook.com/events/448156777738429/

Ментал Хаб — це офлайн простір для безоплатних психологічних консультацій дорослих та дітей, а також майданчик для тематичних та цікавих подій, пов’язаних з ментальним здоров’ям.

Цей простір стане одним з ключових елементів проєкту з інтегрованої підтримки психічного добробуту населення Полтави та 9 громад Полтавської області, а також місцем для допомоги та вашої підтримки.

«Ментал Хабі» має за мету на практиці популяризувати культуру догляду за своїм ментальним здоров’ям, що є продуктивною практикою для багатьох людей у світі, адже дбати про себе та свою «менталку» – це нормально.

Діяльність центру підтримки ментального здоров'я «Ментал Хаб» та мобільних команд здійснюється завдяки підтримці USAID Ukraine - USAID Україна в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Реалізація проєкту вна Полтавщиніі відбувається в партнерстві з CO «Light of Hope»/БО «Світло надії»