У Полтавському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відкрили зал боксу та єдиноборств

Надрукувати

Новий сучасний спортивний зал для занять боксом та єдиноборствами відкрили у Полтавському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка. Його облаштували за підтримки обласної організації Федерації боксу України та благодійників. На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих за Україну захисників і захисниць.

«Спорт зміцнює й загартовує дух, відіграє важливу роль у розвитку дітей і молоді, – сказав начальник ОВА Філіп Пронін. – Відремонтоване приміщення забезпечили необхідним інвентарем для тренувань. Вихованці встигли вже протестувати новий зал. Майстри боксу та боротьби провели показові виступи, ділилися секретами ведення бою. Серед них є спортсмени, які служать у ЗСУ».
Вихованець ліцею Назар говорить, що спорт для ліцеїстів – це найголовніше.
«Без спорту не уявляю своє життя. Займатися спортом в комфортних умовах на сучасному обладнанні – чудова можливість для всіх нас. Дуже приємно, що саме в нашому закладі облаштували таку кімнату», – сказав Назар.
Зал обладнаний необхідним інвентарем для фізичних занять – це подарунок ліцеїстам від федерації боксу та благодійників. Це вже друга професійно обладнана кімната для занять спортом у ліцеї. Торік тренажерну залу подарувала закладу родина полеглого Героя України Віталія Грицаєнка.
«Дякуємо всім за підтримку. У цьому спортзалі ліцеїсти зможуть себе загартовувати фізично, адже в здоровому тілі – здоровий дух. У кожного з вас амбітні плани. Тож бажаю, щоб ви їх досягли. Зі свого боку адміністрація всебічно підтримувала і надалі підтримуватиме розвиток спорту в регіоні», – зауважив перший заступник начальника ОВА Богдан Корольчук.
Також у навчальному закладі провели день відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів. Гостям провели екскурс ліцеєм, ознайомили з матеріально-технічною базою закладу, умовами проживання. Проглянули й фрагмент відкритого уроку з предмету «Захист України».
Участь у заході також взяли заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, депутат облради Олег Діденко, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський,президент Полтавської обласної федерації боксу України Микола Семеняга.