При координаційних центрах області утворено робочі групи щодо забезпечення житлових прав ВПО

Надрукувати

Координаційний центр підтримки цивільного населення не просто дорадчих орган при обласній адміністрації, а універсальний інструмент по організації роботи з постраждалим населенням. Це одночасно платформа для залучення міжнародної підтримки, реалізації ініціатив спрямованих на сталий розвиток сервісів громад та області, а також алгоритм взаємодії всіх стейкохолдерів: держави, громади, місцевих мешканців та ВПО, громадських організацій, представників реального сектору економіки та релокованого бізнесу. 

Координаційний центр при ОВА утворено на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 №470, розпорядженням начальника Полтавської облвійськадміністрації від 06.06.2023 № 365 (за змінами), керівником якого визначено заступника начальника облвійськадміністрації Володимира Василенка.

Відповідно до нормативно-правових змін, які внесені постановою КМУ від 23 лютого 2024 р. № 198, координаційні центри підтримки цивільного населення утворено і при районних військових адміністраціях, а у їх складі сформовано робочі групи, в тому числі з питань забезпечення житлових прав постраждалого населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, у складі обласного координаційного центру сформовано три робочі групи:

Повноваження щодо забезпечення прав на житло окремих категорій внутрішньо переміщених осіб, в тому числі щодо: здійснення моніторингових заходів з формування житлового фонду, призначеного для тимчасового проживання ВПО; облаштування житлових умов в місцях тимчасового проживання; опрацювання шляхів забезпечення житлом постраждалого населення тощо віднесено до діяльності робочої групи з питань внутрішньо переміщених осіб та забезпечення їх житлових прав Координаційного центру, яку очолює заступник начальника облвійськадміністрації, керівник Координаційного центру Володимир Василенко.

Робочі групи щодо забезпечення житлових прав ВПО при районних військових адміністраціях, відповідно до розпоряджень начальників РВА очолюють:

Наразі перед Координаційними центрами стоїть низка стратегічних та пріоритетних завдань, спрямованих на підтримку постраждалого населення, зокрема забезпечення їх житлових прав, підтримку в працевлаштуванні, доступу до якісних сервісів та послуг.