Керівництво області провело зустріч із представниками громадських ветеранських організацій силових структур

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, голова Громадської ради при Полтавській ОВА Олександр Дербеньов провели зустріч із представниками громадських ветеранських організацій силових структур. До засідання також долучилися представники ГУ ПФУ в Полтавській області, Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, ГУ Національної поліції в Полтавській області, Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко.

Серед ініційованих ветеранами питань більшість стосувалася пенсійного забезпечення.
«Ми звіряємо потреби наших громадян і те, що вдається робити з метою забезпечення належного рівня їхньої державної підтримки, а також плануємо нашу взаємодію на майбутнє, – зауважив Олександр Дербеньов. – Зустріч проводиться за ініціативи декількох громадських ветеранських об’єднань силових структур Полтавської області з питань виконання судових рішень щодо перерахунку пенсій пенсіонерам-силовикам. Окрім того, хочу зазначити, що відповідно до порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, якщо пропозиція про проведення консультацій з громадськістю з одного питання надійшла не менше ніж від трьох інститутів громадянського суспільства, такі консультації проводяться обов’язково. Що ми сьогодні і робимо».
Представники ГУ ПФУ в Полтавській області поінформували присутніх, що, починаючи з початку березня, проводиться індексація пенсій. Також розповіли про алгоритм виплат пенсій цим категоріям, відповіли на запитання представників громадських об’єднань, виокремили проблемні питання та напрацювали подальший алгоритм дій.
«Керівництво області реагує на проблемні моменти. Ситуація щодо пенсійного забезпечення ветеранів силових структур нам відома. Хотів би наголосити, що попри повномасштабне вторгнення держава виконує взяті на себе зобов’язання щодо забезпечення пенсіями, стипендіями, іншими соцвиплатами. Це в пріоритеті. Але фінансові обмеження, звісно, з огляду на ситуацію все ж існують. Це не знімає ніяких обов’язків, але змушує враховувати ті реалії, в яких ми живемо сьогодні. До цієї зустрічі ми готувалися не один день. Попередньо проводилися експертні обговорення, консультації. Держава турбується про своїх громадян і в динаміці із багатьох питань буде досягнуто спільного консенсусу».