Previous Next

Продовжуємо працювати в напрямі розвитку зрошувальних систем на Полтавщині, – Володимир Когут

Надрукувати

У селі Устимівка Кременчуцького району відбулася зустріч з питань розчистки малих річок Полтавської області.

Участь у заході взяли заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Когут, директор Департаменту агропромислового розвитку ПОВА Сергій Фролов, представники Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, Глобинської й Семенівської громад та сільськогосподарських підприємств.

«Продовжуємо працювати в напрямі розвитку зрошувальних систем на Полтавщині. Маємо на меті розпочати проєкт з розчистки річки Сухий Кагамлик. Для цього зібрали представників влади та бізнесу. Обговорили дорожню карту реалізації ініціативи. Спершу звернемося до Глобинської громади з заявою на отримання дозволу на розробку проєкту розчистки русла річки», – розповів Володимир Когут.

Секретар Глобинської міської ради Олександр Феденко зауважив, що в реалізації проєкту зацікавлені як бізнес, так і громада.

«Гарна справа і зацікавлені тут дві сторони. Бізнес отримає можливості для розвитку та збільшення прибутку. Громада теж матиме певні надходження, а головне, ми отримаємо велику перспективу в плані збереження екології та довкілля», – зауважив Олександр Феденко.

Голова фермерського господарства «Златопіль» Михайло Колісник наголосив, що вода – це обмежений ресурс і з ним потрібно працювати.

«Наші сили мають бути направленні на збільшення ресурсу води та використання його на підвищення урожайності сільськогосподарських культур. Як мінімум у 2 рази», – розповів Михайло Колісник.

Також учасники наради обговорили питання створення обʼєднання водокористувачів в межах річки Сухий Кагамлик.