Представники ХНУВС зустрілися з вихованцями Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

Надрукувати

 У Полтавський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка завітали педагоги та вихованці Харківського національного університету внутрішніх справ та провели спільний  профорієнтаційний захід.

Його відвідали представники Полтавської обласної військової адміністрації, дружина полеглого Героя України, ім’я якого присвоєне навчальному закладу, Вікторія Грицаєнко.

Через повномасштабне вторгнення ХНУВС передислокувався з Харкова до інших областей України та продовжує забезпечувати освітніми послугами молодь. Нині успішно функціонують 6 факультетів (особливої уваги заслуговує кафедра протидії кіберзлочинності факультету № 4 (кіберполіції), інститут післядипломної освіти, Сумська філія та Кременчуцький льотний коледж.

«Харківський національний університет внутрішніх справ – це потужний заклад вищої освіти, знаний в Україні та далеко за її межами. Це – кузня кадрів, яка формує нашу національну ідентичність, – зауважив заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко. – Співпраця з ХНУВС є взірцем плідної взаємодії, розуміння важливості обраної справи, її користі для Батьківщини і людей».

У ХНУВС працює потужний науково-педагогічний колектив. Це 98 докторів наук, 309 кандидатів наук, 71 професор, 201 доцент, 6 старших наукових співробітників.

«Полтавщина готує гідних кадрів, наших ліцеїстів, які у цей складний період нашої держави прийняли рішення одягнути військову форму. Я вже відвідував ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, бував тут під час дня відкритих дверей, бачив умови проживання та безпеки. В майбутньому також будемо більше приділяти увагу спорту», – розповів помічник ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Анатолій Клочко.

Представники ХНУВС розповіли учням про перспективи від подальшого навчання, відповіли на запитання та поділилися досвідом успішних кейсів.