Previous Next

Управлінню патрульної поліції в Полтавській області – 8 років

Надрукувати

В обласному центрі відбулися урочистості з нагоди 8-ї річниці створення управління патрульної поліції Полтавщини.

Привітав патрульних перший заступник начальника ОВА Богдан Корольчук.

«Від імені керівництва області дякую за вашу щоденну роботу. Ви гідно несете службу та виконуєте покладені на вас завдання, – сказав Богдан Корольчук. – Зі свого боку ми постійно підтримуємо правоохоронців і надалі будемо задовольняти ваші потреби щодо покращення матеріально-технічного забезпечення. Спільними зусиллями наближаємо перемогу!».

5 березня 2016 року в Полтаві 240 хлопців та дівчат присягнули вірно служити українському народові. З червня 2018 року вийшла на своє перше патрулювання рота тактико-оперативного реагування. В 2021 році в обласному центрі стартувала робота мотопатруля.

«Вісім років тому ви першими почали впроваджувати реформу в області, змінювати Полтавщину на краще. Ви взірець для всіх. Тож не зупиняйтеся на досягнутому, – сказав начальник ГУНП в Полтавській області Євген Рогачов. – Із перших днів повномасштабного вторгнення патрульні пліч-о-пліч стали на захист країни з силами оброни. Бажаю, щоб кожен ваш вихід на завдання завершувався поверненням до ваших родин. Надалі сумлінно несіть службу, виконуйте свої професійні обов'язки. Всім бажаю найшвидшої перемоги та бути вірними присязі».

За 8 років патрульні опрацювали понад 450 тисяч викликів, склали 265 тисяч адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху, виявили 6915 водіїв у стані сп’яніння, затримали 3375 осіб за вчинення злочинів, склали понад 33 тисячі адміністративних матеріалів у сфері забезпечення публічної безпеки, оформили понад 11 тисяч дорожньо-транспортних пригод.

Патрульних відзначили подяками Полтавської обласної військової адміністрації, ГУ Національної поліції в Полтавській області, Полтавської районної військової адміністрації, міської ради, Департаменту патрульної поліції, Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.