Антон Чубенко провів зустріч зі студентами ПУЕТ на тему «Антикорупція і доброчесність»

Надрукувати

У Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулася зустріч студентів закладу вищої освіти із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком на тему «Антикорупція і доброчесність». Понад 90 студентів долучилися до неї очно, ще 160 – в режимі онлайн.

Також у діалозі взяли участь викладачі, науковці, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський, ректор ПУЕТ Олексій Нестуля.
Антон Чубенко зауважив, що за ініціативи керівництва Полтавської ОВА заклади вищої освіти Полтавщини активно долучаються до просвітницького проєкту Офісу доброчесності НАЗК «Прозорі університети». Його мета – розбудова прозорого й доброчесного середовища в закладах вищої освіти країни.
У межах ініціативи введення курсу «Антикорупція та доброчесність» в якості вибіркової компоненти ініціювали в ПДАУ та ПУЕТ.
«Дуже важливо, що освітянська спільнота, молодь активно приєднуються до ініціативи «Прозорі університети». Чому це актуально? Молодь знаходиться в процесі формування власних стратегій поведінки, тому дуже важливі цінності, які закладаються на цьому етапі. Якщо молоді люди розуміють переваги доброчесності, вони обирають сучасні, чесні, не заангажовані моделі поведінки в суспільстві, – зауважив Антон Чубенко. – Антикорупція та доброчесність – фундаментальні засади розбудови суспільства та розвитку України. Студенти мають достеменно розуміти негативний вплив корупції на державу, суспільство та кожного з нас. Окрім того, студактив має всі можливості для розбудови культури доброчесності у своїх університетах».
Для прикладу Антон Чубенко розповів молоді про діяльність робочої групи «Прозорість та підзвітність» у Полтавській ОВА, її основні вектори роботи, ключові завдання.
Студенти поставили Антону Чубенку ряд питань, отримали вичерпні відповіді, поділилися власними міркуваннями з приводу теми.
Також студенти розповіли про досвід роботи в напрямі академічної доброчесності в ПУЕТ, їхню роль у питаннях антикорупції, вплив органів студентського самоврядування на якість вищої освіти та дотримання доброчесності.
Загалом із 2023 року курс «Антикорупція та доброчесність» викладається в 10 університетах України, а її слухачами стали близько 900 студентів.