Уряд підтримав створення Мрії

Надрукувати

Кабінет Міністрів України затвердив Положення про функціонування освітнього мобільного додатка «Мрія». Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2024 року № 177, Міністерство цифрової трансформації повинно протягом трьох місяців з моменту набуття чинності цієї постанови забезпечити модернізацію Єдиного державного вебпорталу електронних послуг у частині створення та впровадження в експлуатацію освітнього мобільного додатка «Мрія».

Також,  Міністерство освіти і науки має забезпечити наповнення та доопрацювання програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» з метою виконання функцій, передбачених Положенням, які затверджені постановою.

Це означає, що вже найближчим часом освітній застосунок «Мрія» буде готовий до використання.

«Мрія» – цифрова революція в освіті, яка змінить підхід до навчання. Вона допоможе учням знаходити можливості для розвитку в цікавих їм сферах, вчителям – розвивати освітній процес, а батькам – контролювати його.

Освітній застосунок обіцяє реалізовувати ряд корисних функцій, включаючи:

надання інформації про навчання та успішність учнів;

створення можливостей для розвитку;

мрія ID - унікальний ідентифікатор учня у смартфоні;

доступ до навчальних матеріалів.

З деталями щодо освітнього мобільного додатка та корисними посиланнями можна ознайомитися – https://poda.gov.ua/news/167136 .

За якісною освітою – майбутнє!