«Цей проєкт – крок у трансформації театру під потреби сучасності», – Філіп Пронін

Надрукувати

На сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя, за ініціативи Полтавської ОВА відбулося перформативне читання п’єси «Молочайник». Авторка твору – драматургиня, військова кореспондентка Оксана Гриценко.
Це трагікомедія про жінок однієї родини, яка опинилася в окупації в Херсонській області.

У виставі розповідається про те, як виживали українці в окупації, як війна зламала життя людей, якою ціною було організовано опір ворогу.
На презентації були присутні начальник ОВА Філіп Пронін, його заступник Антон Чубенко, фахівці сучасного театру, представники культури, освіти.
«Яскрава мистецька подія відбулася на Полтавщині. Актори й глядачі – на сцені. Без декорацій та костюмів. Щиро про українське воєнне сьогодення, – сказав Філіп Пронін. – Цей проєкт – крок у трансформації театру під потреби сучасності. Коли можна віч-на-віч, камерно поспілкуватися про важливе. Відчути терапевтичний ефект мистецтва».
П’єса «Молочайник» увійшла в збірку «Драма Панорама» як переможниця конкурсу драматургії «Липневий мед 2023».
Особливим акцентом заходу стало обговорення відразу після завершення читання. Обмін враженнями, рефлексії про почуте.
До участі в проєкті також приєднався Центр допомоги врятованим в Полтаві, створений за ініціативи Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.