Допомога військовим, нові шляхи наповнення бюджетів, розвиток рибного господарства – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін традиційно підбив підсумки тижня.

Розповів, що передали оборонцям ще дев’ять пікапів. Транспорт вкрай необхідний для виконання бойових завдань. До допомоги долучилися соціально відповідальний бізнес і народні депутати.
Очільник області зазначив, що протягом тижня ворог неодноразово атакував Полтавщину. На щастя, жертв та постраждалих немає.
Акцентував, що Президент України Володимир Зеленський дав старт новій економічній платформі “Зроблено в Україні”. Вона передбачає новий формат комунікації між владою і бізнесом. Нові кроки заради відновлення і зростання економіки країни під час війни.
Начальник ОВА також розповів про нові шляхи наповнення бюджетів громад.
«Про напрацювання області поспілкувалися з керівництвом Державної податкової служби України, – сказав Філіп Пронін. – Найближчим часом запустимо у регіоні пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації. Спільними зусиллями формуємо економічну стійкість регіону».
Філіп Пронін розповів і про проміжні результати діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність».
«Робоча група продовжує аналізувати тендери, які проводять в області. Фахівці звернули увагу на можливі ризики завищення цін по двох закупівлях. У Полтавській громаді зауваження стосувалися поставки хлібопродуктів та кондитерських виробів. У Лохвицькій йдеться про капітальний ремонт школи. В обох випадках спеціалісти проводять детальну перевірку», – наголосив Філіп Пронін.  
Очільник області зустрівся з головою Ради Федерації єврейських громад України рабином Мейєром Стамблером. Поспілкувалися про важливість духовного збагачення та перспективи покращення паломницьких маршрутів.
Керівництво ОВА долучилося до наради Мінагрополітики України. Предметно обговорили залучення джерел фінансування у галузі рибного господарства.   
«На обласному рівні активно працюємо над розробкою Програми розвитку рибного господарства. Декілька років поспіль цьому не приділяли належної уваги. Докладаємо максимум зусиль, аби досягти результату. Робимо акцент на ефективному використанні водойм та розвитку рибного промислу», – наголосив Філіп Пронін.
На Полтавщині триває територіальний етап змагань у межах проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч».
Шкільні команди у 50 громадах провели вже понад 650 змагань. Визначилися 140 команд-переможниць. Найбільше – з волейболу.