Бюджету Мачухівської громади завдано 1,2 млн грн збитків через придбання за завищеною вартістю модульних укриттів

Надрукувати

Через придбання модульних укриттів за завищеною вартістю місцевому бюджету Мачухівської громади завдано 1,2 млн грн збитків. Таке порушення в межах досудового розслідування встановили правоохоронці.

Як розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, питання закупівлі двох модульних укриттів для освітніх закладів цієї громади кілька разів порушували на засіданнях робочої групи «Прозорість і підзвітність».

«Фахівці звертали увагу громади на можливі ризики, факти завищення ціни придбаних споруд і порушення строків поставки виробів. Через виявлені порушення правоохоронці відкрили кримінальне провадження», – зазначив Філіп Пронін.

Держаудитслужба надала всю проведену аналітику. В межах розслідування Служба безпеки спільно з поліцією і прокуратурою встановили, що службова особа, зловживаючи своїм посадовим становищем, здійснила придбання модульних укриттів за завищеною вартістю. Це призвело до збитків місцевому бюджету на понад 1,2 млн грн. Службовій особі Мачухівської сільської ради оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Досудове розслідування триває.

«Жодних корупційних схем і розтрачання бюджетних коштів. Кожна копійка має використовуватися прозоро, підзвітно та раціонально», – наголосив Філіп Пронін.