Previous Next

На Полтавщині відбувся онлайн-вебінар «Соціальна роль музеїв в умовах воєнного стану»

Надрукувати

Відбувся дводенний регіональний онлайн-вебінар «Соціальна роль музеїв в умовах воєнного стану» для музейних працівників та представників громад Полтавської області.

Учасники заходу обговорили важливі напрями у роботі музейних закладів: грантові можливості, як майбутнє для музеїв. Де шукати та як вдало використовувати залучені кошти. Інклюзія, як покращити умови безбарʼєрності, вітчизняний та закордонний досвід для забезпечення доступності в музейних закладах.

Порушили питання ролі музеїв у освітньому процесі. Обговорили питання формування національної памʼяті та громадянської думки, культурно-освітньої роботи, партнерства закладів освіти та музею на прикладі напрацювань Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви» та Краєзнавчого музею міста Горішні Плавні.

Регіональний вебінар відбувся за підтримки та участі партнерів : БФ «Карітас» Полтава, ГО «Всеукраїнське об’єднання осіб з інвалідністю, група активної реабілітації» у Полтавській області, КЗ «Охтирський міський краєзнавчий музей» Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавського інституту економіки і права та Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка.