Previous Next

Програми інформатизації мають бути в кожній громаді, – Володимир Когут

Надрукувати

Питання цифрової трансформації Полтавщини – одне з пріоритетних у роботі Полтавської ОВА. На цьому акцентував заступник начальника облвійськадміністрації Володимир Когут під час онлайн-наради з представниками територіальних громад щодо запровадження програм інформатизації органами місцевого самоврядування.

«Відповідно до законодавства програми інформатизації мають бути в кожній громаді. Вони дозволять модернізувати центри надання адміністративних послуг, розвинути систему електронного документообігу, посилити кіберзахист об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, забезпечити доступ до високошвидкісного інтернету, підвищити цифрову грамотність жителів громади», – розповів Володимир Когут.

За його словами, 28 громад Полтавщини уже затвердили місцеві програми інформатизації та почали працювати за тими напрямами і завданнями, які вони обрали пріоритетними для себе. 23 громади – в процесі запровадження.

«Диканській, Коломацькій, Лохвицькій, Новосанжарській, Омельницькій, Оржицькій, Полтавській, Терешківській, Щербанівській громадам необхідно до кінця першого кварталу подати свої програми для погодження Управлінню цифрової трансформації ОВА та Мінцифрі», – наголосив Володимир Когут.

Начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Іван Біліцький акцентував на оновлених механізмах формування та виконання Національної програми інформатизації, зазначених у постанові Кабінету Міністрів України від 02.02.2024 № 119 «Деякі питання Національної програми інформатизації». Детально розповів про структуру програми та порядок її затвердження.