Водіїв мобільних вогневих груп навчали екстремальному керуванню

Надрукувати

На Полтавщині військових навчають контраварійному водінню. Першими проходять курс водії мобільних вогневих груп.

«Безпечні маневри на великій швидкості, правильне рулювання, різні способи зупинки та водіння заднім ходом – важливі навички у їхній роботі. Курси розраховані на чотири дні. Це і теоретичні, і практичні заняття. Ініціатори таких навчань – Полтавська ОВА та Автомобільна федерація України», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Кожне заняття розпочинається з теорії та роботи на тренажері, потім переходять до практики.

«Навчаємо водіїв, щоб вони могли краще і вправніше виконувати поставлені перед ними завдання. Відпрацьовуємо навички їзди переднім і заднім ходом, маневрування, зупинки», – розповів інструктор та представник ФАУ Андрій Яроменко.

Водії кажуть, у їхній роботі такі знання дуже знадобляться.

«Це навички водіння. Зокрема теж саме правильне кермування, повороти, маневрування. Адже в надзвичайних ситуаціях треба сильніше давити на газ, при цьому маневри мають бути безпечними, – сказав військовослужбовець Анатолій Мірошніченко. – Є мотивація надалі працювати самостійно, удосконалювати навички, адже це покращує роботу за кермом».

Нагадаємо, майже місяць тому подібні курси організовували для жінок-переселенок. Їх навчали безпечному керуванню автомобілем.