Представники Полтавської ОВА взяли участь у Міжнародному форумі з кібербезпеки 2024

Надрукувати
Днями у Києві відбувся Міжнародний форум з кібербезпеки. Подія об’єднала представників держави і бізнесу, кіберспільноти, технологічні компанії та провідних експертів галузі.
Від Полтавської області участь у заході в онлайн-форматі взяли заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут, начальник Управління цифрової трансформації ОВА Іван Біліцький та працівники управління.
Форум відкрив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Під час своєї промови він зазначив, що цифровізований світ потребує серйозного кіберзахисту, та наголосив на тому, що реалізація української цифрової політики має вагоме значення для національної стійкості України.
Участь в офіційному відкритті також взяли Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та заступник Міністра закордонних справ Антон Демьохін. Міністерство оборони представила заступниця Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.
«Росія почала повномасштабний напад не із землі чи неба, вона розпочала його з кібердомену. Зараз Україна відбиває удар не лише на полі бою, а й у першій у світі кібервійні. Тому розвиток кіберзахисту повинен залишатися у фокусі», – зазначив Михайло Федоров.
Програма форуму включала панельні дискусії та виступи на тему кіберстійкості від експертів з різних секторів.
Спікери охоплювали різні теми – від обговорення першої світової кібервійни та українського досвіду до діалогу з великими державними і приватними підприємствами щодо безпекових кіберзаходів.
Подію започаткував Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України і Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).
Форум відбувся за підтримки Державного департаменту США. До організації Форуму, окрім Міністерства оборони, долучилися Служба безпеки України, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство закордонних справ. Технологічними партнерами виступають компанія Cyber Unit Technologies та ГО «Інститут дослідження кібервійни» (ICWR).