Previous Next

У полтавській «Акварені» провели відкритий чемпіонат області з плавання

Надрукувати

У Полтаві провели відкритий чемпіонат області із плавання, який зібрав понад 230 спортсменів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«У Полтавщини – неабиякий спортивний потенціал. Наші діти мають змогу тренуватися і досягати вершин у сучасному потужному спорткомплексі «Акварена». Не став винятком відкритий обласний чемпіонат із плавання, який зібрав понад 230 спортсменів», – розповів Філіп Пронін.

Вихованець ДЮСШ «Олімпійські надії» Артем Саприкін гідно представив свій заклад. Відділення плавання у спортшколі відкрилося лише кілька місяців тому, проте це не завадило підготуватися до запливу. Юний спортсмен здобув дві бронзові медалі та покращив свій час на 20 секунд у юнацькому запливі на 400 м.

Вихованець школи вищої спортивної майстерності Павло Довжик під час змагань на два басейни обігнав юніорів на дистанції 1500 м вільним стилем. За пів року хлопець покращив свій результат на хвилину. Другу золоту медаль спортсмен здобув на дистанції 200 м батерфляєм.

«Переможці готуються до чемпіонату України на базі «Акварени». Сучасні й комфортні умови сприяють якісному тренуванню, а, отже, збільшують шанси на нові перемоги», – додав очільник області.

У відкритому чемпіонаті взяли участь плавці з Полтавської, Харківської, Сумської, Кіровоградської областей та Києва. Змагались юніори та юнаки у різних видах плавання та на дистанціях 50, 100, 200, 400, 1500 м. Переможці турніру поїдуть на чемпіонат України з плавання, який прийматиме Київщина.