Previous Next

6 ОТГ Полтавщини підписали Меморандум про співпрацю з Держгеокадастром

Надрукувати

Сьогодні в облдержадміністрації під головуванням голови Полтавської ОДА Валерія Головка, керівника Держгеокадастру регіону Вадима Чувпили та голів шести об’єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю.

«Сьогодні відбувся перший етап щодо передачі земель сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту. Підписали меморандуми з ОТГ, які утворилися протягом 2018 року. У минулому році в цей же період підписали 39 меморандумів і протягом минулого року 39 об'єднаних територіальних громад отримали землю. Уряд продовжує таку ініціативу, кошти виділені з державного бюджету та продовжується інвентаризація земель з державної власності по ОТГ. Наш план роботи на 2019 рік – це ще 6 ОТГ. Плануємо роботу з передачі землі виконати до травня 2019 року. Це перший етап, а наступний – підпишемо акти передачі земелі», – розповів Вадим Чувпило.

 «Відповідні роботи цьогоріч мають бути закінчені, тому що цей рік буде крайнім щодо добровільності в об’єднанні.  У кінці 2019-го буде підписано відповідне розпорядження, об’єднання закінчиться, і 2020 рік почнеться з нового адміністративного устрою», – зазначив голова облдержадміністрації  Валерій Головко.