Previous Next

Почали виплачувати державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Надрукувати

В області забезпечена підготовча робота для проведення виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”, оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату  соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримку малих групових будинків за січень 2019 року.

Всього в області перебуває на обліку 138 прийомних сімей, 41 дитячий будинок сімейного типу, 4 патронатних сім’ї в яких виховується 510 дитини.

Для здійснення виплати зазначеної допомоги у січні 2019 року районними управліннями соціального захисту населення зареєстровані фінансові зобов’язання в органах державної казначейської служби на суму 2,5 млн. грн.

08 січня 2019 року  в область надійшла субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам для проведення виплати допомоги в повному обсязі .

Виплата зазначеного виду державної допомоги буде проведена  через установи уповноважених банків.

 

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА