Previous Next

Новий свинокомплекс, теплогенераторна та водогін: досягнення Гребінківського району за останні 4 роки

Надрукувати

Однією з провідних галузей Гребінківського району є сільське господарство. Успішним показником розвитку галузі є залучення інвестицій. Як приклад, реалізація проекту з відновлення  свинокомплексу. Нині тут вирощують понад 11,5 тис. голів свиней. На базі напівзруйнованого майнового комплексу побудували нові свинарники та споруди з обробки й зберігання гною. Свинокомплекс із закінченим циклом виробництва розрахований на понад 1 тис. основних свиноматок.

                Протягом 2017 року в Гребінківському районі капітально відремонтували дороги загального користування Т 17-01 Гребінка - Кулажинці - М 03, с. Короваї, - освоєно 1450 тис. грн,  Т24-10 «/Т-24-09/- Свічківка - Гребінка» в межах Слободо-Петрівської сільської ради, освоєно 1490 тис. грн. Виконали капітальний ремонт проїзної частини вулиці Магістральна (від вул. Миру до вул. Кагамлика) в м.Гребінка, освоєно 1470 тис. грн.

            У 2015 році побудували водогін довжиною 8,7 км на території Почаївської сільради Гребінківського району  в рамках реалізації проекту «Підтримка децентралізації в Україні (DESPRO)» із залученням коштів міжнародної технічної та фінансової допомоги Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.

            Протягом 2014 – 2018 р.р. реконструювали та капітально відремонтували заклади освіти: Короваївську ЗОШ І-ІІІ ст., Слободо-Петрівську ЗОШ І-ІІІ ст., Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ст. №4. Відкрили нові  дошкільні заклади. Реконструювали дитячий виховний заклад «Веселка» в м. Гребінка та створили нову групу на 50 дітей. У Рудківській ЗОШ І-ІІІ ст. побудували теплогенераторну, що працюватиме на пелетах.

            У  комунальному закладі  «Гребінківський центр ПМСД» з метою зменшення споживання теплової енергії закінчили будівництво локальної теплогенераторної – освоєно 1700 тис. грн.

За матеріалами Гребінківської РДА