У 2019 році об’єднані громади отримають понад 2 млрд грн на розбудову якісної інфраструктури

Надрукувати

У державному бюджеті на наступний рік закладено 2,1 млрд грн субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Вони спрямовуватимуться на реалізацію важливих проектів для жителів громад, зокрема, оновлення шкіл та дитячих садків, закупівлю спецтехніки та шкільних автобусів, облаштування освітлення, капремонт вулиць та доріг комунальної власності та інше.

«Децентралізація – одна з ключових реформ в Україні, яка дала поштовх до реалізації в об’єднаних громадах важливих змін. У наступному році державна субвенція складе 2,1 млрд грн, яка буде спрямована на розбудову якісної сучасної інфраструктури в ОТГ», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, 23 листопада 2018 року Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №9000 про Державний бюджет на 2019 рік. 7 грудня Закон був підписаний Президентом Петром Порошенком. Він вступить у дію з 1 січня 2019 року.

За матеріалами Єдиного веб-порталу

органів виконавчої влади України

Урядовий портал