• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Семенівському районі створено перший в Україні медовий кластер «Меди Межиріччя»

Упродовж останніх років Семенівський район має позитивну динаміку соціально-економічного розвитку. Про це, зокрема, говорили на засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулося в Семенівській райдержадміністрації.

За дев’ять місяців 2018 року сільськогосподарські товаровиробники реалізували інвестиційних проектів на загальну суму 50257,00 тис. грн. Створено перший в Україні медовий кластер «Меди Межиріччя», який дасть можливість збільшити продуктивність сільського господарства й відповідно прибутків від такого бізнесу, створить сприятливі умови партнерства між підприємствами, приватними підприємцями і бджолярами-аматорами.

Водночас у галузі агропромислового комплексу нарощування виробництва потребує модернізації потужностей зі зберігання й доведення до відповідних стандартів якості вирощеної продукції. Цією необхідністю зумовлене будівництво зерносушарок на твердому паливі у ФГ «Журавель» й ТОВ «Агріс».

У зв’язку зі значним збільшенням обсягів виробництва зернових культур у ПСП «Дружба» введено в дію два зерносушильні комплекси й цех переробки гарбузового насіння. Запуск цих об’єктів створив додатково 28 нових робочих місць.

За 2017 рік сільськогосподарськими товаровиробниками впроваджено інвестиційних проектів на загальну суму 85 283,00 тис. грн. На базі ПСП «Дружба» спільно з ТОВ «Український центр меду» розпочато виробництво меду на промисловій основі, для чого було закуплено 3,5 тис. бджолосімей й необхідне обладнання з переробки продукції. Робочі місця отримали 75 осіб.

У галузі освіти щороку проводять роботи з реконструкції автономних твердопаливних котелень. Наприклад, оновили котельні в Оболонській ЗОШ І-ІІІ ступенів й Степанівській ЗОШ І-ІІІ ст., а системи опалення модернізували в Семенівському НВК № 1 імені М.М. Хорунжого. Також зроблені капітальні ремонти будівель Устимівської ЗОШ І-ІІІ ст., Біляківської ЗОШ І-ІІІ ст., Заїчинської ЗОШ І-ІІІ ст., Степанівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Криворудської ЗОШ І-ІІІ ст. Проводились капітальні ремонти спортивних залів Устимівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Іванівської ЗОШ І-ІІ ст., капітальний ремонт спортивного майданчика зі штучним покриттям дитячо-юнацької спортивної школи.

Придбано твердопаливні котли для Богданівської ЗОШ І-ІІІ ст., Горошинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Біляківської ЗОШ І-ІІІ ст., газовий котел для теплогенераторної Заїчинської ЗОШ І-ІІІ ст., проведено будівництво блокової теплогенераторної в Біляківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Придбано комплекти меблів для закладів загальної середньої освіти району, навчальні кабінети (фізики, хімії, біології, географії) для Семенівського НВК №2.

З метою впровадження Концепції Нової української школи придбані багатофункціональні пристрої (сканер, принтер, копір) для закладів загальної середньої освіти району.

Протягом 2016-2017 років для підвезення учнів придбано два шкільних автобуси.

Для зміцнення матеріальної бази харчоблоків закладів загальної середньої освіти району придбані електричні плити, холодильники, мийки, стелажі для сушки посуду, столовий посуд, спецодяг.

У галузі охорони здоров’я проведено капітальний ремонт поліклінічного відділення й капітальний ремонт головного корпусу Семенівської центральної лікарні. Для КП «Семенівський центр ПМСД» придбано медичний автомобіль.

Кожного року в районі проводять роботи з будівництва ліній вуличного освітлення. Так, за 2016 рік їх прокладено 36 км, а за 2017 рік – 41,47 км.

Протягом останніх років здійснювалися капітальні, поточні та ямкові ремонти доріг району. Впродовж 2016 року на відповідні роботи використано коштів на загальну суму 4798,3 тис. грн, за 2017 рік – 8348,0 тис. грн, за 2018 рік – 15351,0 тис. грн.

За матеріалами, наданими

Семенівською райдержадміністрацією

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk