Previous Next

В обласному центрі відзначили Міжнародний день волонтера й День Збройних сил України

Надрукувати

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулися урочисті заходи до Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера. Почесні грамоти й подяки Полтавської облдержадміністрації, Полтавської обласної ради, виконавчого комітету Полтавської міської ради вручили волонтерам.

– Волонтер – це стан душі. Волонтери розуміють свою роль у цьому світі. Вони дарують свою любов іншим, допомагають і вміють підтримати справами й добрим словом. Вони нічого не просять натомість і не чекають подяки. Низький уклін вам, волонтери. Хай Бог вам допомагає й оберігає в усіх ваших справах, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь. – Завтра відзначатимемо День Збройних сил України. 12 років із 25 я служив у Збройних силах України. Пам’ятаю, яка тоді була складна ситуація в українському війську. Нині Збройні сили України – це потужна сила. Армія – це школа мужності. І не потрібно боятися її пройти. Дай Боже, аби війна на сході України якомога швидше закінчилася, наші бійці повернулися живими і неушкодженими до своїх родин, а військовий вишкіл ми відпрацьовували лише під час навчань і на тренуваннях, а не стріляли в людей.

– Неможливо уявити нашу державу без волонтерського руху. Завдяки волонтерам ми допомогли українській армії, підтримуємо її й надалі. Завдяки мужності наших воїнів нині маємо змогу висловити вдячність усім, хто захищає Україну, – зауважив депутат Полтавської обласної ради Руслан Рогов.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників України. Поіменно згадали воїнів-полтавців, які загинули у серпні 2014 року під Іловайськом. Голова ГО «Полтавські родини полеглих захисників України», батько полеглого бійця Олександра Мочалова Ігор Мочалов та учасник боїв за Іловайськ Тарас Гапон вручили посмертні відзнаки – пам’ятні нагрудні знаки «Іловайськ-2014» рідним загиблих воїнів.