Previous Next

Реконструкція будівель, вуличного освітлення, капітальний ремонт доріг, втілення соціально важливих проектів – досягнення Семенівської ОТГ за 2016-2018 роки

Надрукувати

Семенівською селищною об’єднаною територіальною громадою було підготовлено й подано на різноманітні конкурси грантової підтримки 17 заявок. Нині схвалено, вже реалізовано й на фінальній стадії виконання за підтримки Державного фонду регіонального розвитку – 15 проектів.

Яскравим підтвердженням, що децентралізація дійсно діє, став соціально важливий проект «Реконструкція будинку для одиноких людей похилого віку в селищі Семенівка по вул. Добівська, 12». Реконструкція будівлі розпочалася восени 2016 року. 17 серпня 2018 року заклад відкрили, для цього було освоєно понад 5 млн 400 тис. грн. Зокрема, 2 млн 480 тис. грн надійшли із Державного фонду регіонального розвитку, 818,5 тис. грн. – субвенція з Державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ, 755 тис. грн – із Фонду розвитку територій області й 1346,5 тис. грн – із селищного бюджету.

Також реалізовано проекти з реконструкції вуличного освітлення в с. Вереміївка та с. Карпиха, левова частка фінансування – за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у розмірі 1516,0 тис. грн та співфінансування з місцевого бюджету 124,0 тис. грн. (прокладено 23,39 км мереж, встановлено 253 світильники).

Триває втілення в життя низки інших проектів громади. У с. Вереміївка реконструюють приміщення колишньої ЗОШ під адміністративно-культурний центр. У Семенівці термомодернізують будівлю спортивної школи по вул. Миру,11. У с. Веселий Поділ та с. Паніванівка втілять дев’ять проектів із реконструкції вуличного освітлення громад. Буде прокладено 19,14 км мереж, встановлено 258 світильників.

Крім того, у громаді реалізовано 15 проектів із капітального ремонту дорожнього покриття в селищі Семенівка, с. Вереміївка, с. Веселий Поділ, с. Греблі, с. Степанівка. Їх загальна вартість – 7620,623 тис. грн, зокрема, за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ – 1716,03 тис. грн. та за рахунок коштів місцевого бюджету – 5904,593 тис. грн.

За матеріалами, наданими Семенівською

селищною об’єднаною територіальною громадою