Previous Next

Віктор Стеблянко: «Нині ще немає належного льодового покрову на річках, але люди вже виходять на лід ловити рибу»

Надрукувати

Начальник Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко у межах апаратної наради розповів про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на теренах краю упродовж минулого місяця.

– Протягом листопада в області трапилися 339 небезпечних подій, унаслідок яких загинули 34 людини, з них одна дитина. Травмовані або постраждали 152 особи, зокрема, 30 дітей. Врятовано 35 людей, з них дві дитини. На Полтавщині упродовж вказаного періоду виникли 204 пожежі, внаслідок яких 13 осіб загинули і 7 травмовані. Врятувати вдалося 30 людей. Випадки є різні. Зокрема, одна з пожеж виникла через паління в ліжку, – розповів Віктор Стеблянко.

За його словами, пожеж, викликаних масовим випалюванням стерні, цьогоріч на Полтавщині не було.

Упродовж листопада сталося 58 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких загинули 13 людей, із них один підліток. Останній не мав права сідати за кермо. Він не впорався з керуванням і в результаті загинув.

Віктор Стеблянко розповів і про нещасні випадки з людьми на воді:

– Нині ще немає належного льодового покрову на річках, але люди вже виходять на лід ловити рибу. Вже таких «плавців» ми рятували.

За словами Віктора Стеблянка, в листопаді зафіксували й десять випадків виявлення застарілих боєприпасів. Один із них трапився в Оржицькому районі.

– Виявили 150 одиниць мінометних мін різного калібру часів Другої світової війни. Тоді доволі складну роботу проводили фахівці Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Полтавській області. Нині усі знайдені упродовж листопада боєприпаси знешкоджені, – додав Віктор Стеблянко. – Зафіксовано й два випадки отруєння чадним газом. На щастя, загиблих немає. Крім того, одна людина отруїлася газом під час ремонту свого автомобіля. Також є випадок отруєння дитини неякісною питною водою. Люди почасти споживають колодязну воду й не перевіряють її. Так трапилося і в цій ситуації. Приготували дитячу суміш на колодязній воді. Дитина отруїлася. Нині її виписали з лікарні, стан здоров’я задовільний.

За словами Віктора Стеблянка, зафіксовано й один випадок отруєння грибами.

– Якщо проаналізувати статистику виникнення небезпечних подій і надзвичайних ситуацій в області за п’ять років, то спостерігаємо спад за відповідними показниками, – додав Віктор Стеблянко.