Previous Next

Ще три ініціативи реалізують в області в межах проекту «Рука допомоги»

Надрукувати

Три підприємницькі ініціативи погодили члени комісії з вирішення питань реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб «Рука допомоги». Учасники проекту подавали на затвердження комісії відповідні бізнес-плани. Два останніх ініційовані внутрішньо переміщеними особами, які нині проживають на Полтавщині, а в межах третього будуть працевлаштовані боєць АТО й малозабезпечена особа.

Підприємці, які нині мешкають у Кременчуці, планують розширити виробництво шкарпеток, придбавши машинку для створення на них візерунків. Підприємець із Зіньківщини подав проект щодо вирощення високоолеїнового соняшнику. В межах ініціативи забезпечить робочими місцями бійця АТО й малозабезпечену особу. Учасниця проекту з Решетилівки планує відкрити міні-ательє комп’ютерної вишивки.

– Нині в області є велика потреба в кадрах. Вперше в історії на 30 відсотків кількість вакансій більша, ніж чисельність безробітних. Звісно, безробітні – це не весь ринок праці. Є потреба повернення до роботи малозабезпечених верств населення, надання сприятливих умов для працевлаштування й розвитку внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО. На Полтавщині працює пілотний проект «Рука допомоги». Бачимо, що він результативний. Такі форми стимулювання громадян до зайнятості мають впроваджуватися в Україні й надалі, – зазначила директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

За її словами, на Полтавщині реалізовано майже 30 проектів, ініційованих роботодавцями й уже близько 50 проектів, запропонованих малозабезпеченими та внутрішньо переміщеними особами. У ході пілоту створено майже 100 робочих місць. Є перспективи продовження реалізації відповідної ініціативи на Полтавщині й надалі.

Загалом на впровадження проекту «Рука допомоги» в Україні виділено 20 мільйонів гривень. За словами начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості Тетяни Рибчановської, Полтавщина із цієї суми використала 4,5 мільйона гривень.

– Проект дуже цікавий та потрібний. Якщо його не продовжать у межах України наступного року, то можемо запровадити відповідну ініціативу на обласному рівні, – розповів заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.

Нагадаємо, що пілотний проект «Рука допомоги» впроваджує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Працює ініціатива в Полтавській, Харківській і Львівській областях, а з 2018 року і в окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей.