• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Міцне і спроможне місцеве самоврядування – запорука розвитку всієї України», – Валерій Головко під час засідання Ради регіонального розвитку Полтавщини

27 листопада відбулося засідання Ради регіонального розвитку Полтавщини. Присутні розглянули перспективу розвитку області на найближчі три роки, відзначили досягнення регіону та представили етапи розробки Перспективного плану розвитку Полтавської області на 2019-2021 роки.

«У 2015 році ідея про децентралізацію, особливо фінансову, для частини присутніх в цьому залі тоді була малоймовірною. Але нині ми вже маємо її позитивні наслідки. Міцне і спроможне місцеве самоврядування – це запорука розвитку всієї України. Особливо нині, коли проходимо випробування та є зовнішня агресія з боку Росії. Те, що сьогодні робимо на місцях, – запорука успішності й впевненості для військових на сході України. Успішність створюється клопіткою роботою з розбудови та модернізації. Адже все, що нині стосується розвитку області, – це наша з вами відповідальність. І нові бюджети, які формуватимемо, мають бути спрямовані саме на розвиток інфраструктури й покращення умов проживання людей та послуг, які надаються в області», - зазначив голова облдержадміністрації Валерій Головко.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький ознайомив присутніх із впровадженням реформи децентралізації та реалізацією інфраструктурних проектів, а також окреслив етапи формування Перспективного плану розвитку Полтавської області на 2019-2021 роки. Він зазначив, що децентралізація заклала основу для економічного зростання країни й Полтавщини зокрема. Вдвічі зросли фінансові надходження до бюджету області. Якщо у 2014 році наша область мала 16,4 млрд грн, то у 2017 ця сума склала 35 млрд грн.

«Завдяки наполегливій позиції Полтавської обласної ради та облдержадміністрації прийняли Закон України  3038, завдяки якому Полтавщина отримала значні кошти від нафтогазових компаній по розчепленню ренти. Це дає значні надходження до бюджету», - зазначив Андрій Пісоцький.

Перший заступник окреслив пріоритетні напрямки розвитку інфраструктури на найближчі 3 роки, з-поміж яких реконструкція та розвиток магістральних автошляхів, розвиток транспортної інфраструктури регіону, облаштування пунктів габаритно-вагового контролю.

У сфері світи в області створили 46 опорних шкіл.  До 2020 в районах та ОТГ Полтавщини таких освітніх закладів  має бути 86. 100% забезпечено підвезення учнів.

Окрім того, Андрій Пісоцький відзначив, що запровадження телемедицини на Полтавщині візьмуть за зразок в інших регіонах України.

Що стосується перспективи розвитку галузі фізичної культури й спорту в області, то наступного року планують збудувати дві хокейні арени, одну з яких –  Щербанівській ОТГ. Цього року придбано 20 спортивних майданчиків зі штучним покриттям на суму 14,3 млн грн. Це в 5 разів більше ніж у 2015 році. Тоді їх було 4. На суму 7,8 млн грн придбано майданчиків із тренажерним обладнанням.

У межах засідання діяльність Гадяцького району презентував голова Гадяцької райдержадміністрації  Олексій Матюшенко.

Андрій Пісоцький окреслив етапи розробки Перспективного плану розвитку Полтавської області на 2019-2021 роки. Відповідні плани мають розробити кожен район, місто та громада.

«До 2 січня 2019 року потрібно провести засідання районних рад регіонального розвитку та обговорити перспективні плани розвитку району, громади та ОТГ, селищних і сільських рад, окремих населених пунктів. З 1 по 29 грудня 2018 необхідно залучити мешканців громади до процесів складання та обговорення планів. З 2 по 15 січня 2019 року потрібно сформувати дорожню карту розвитку району, громади на 2019-2021 рр. Мова йде про визначення перспективних об’єктів медицини, освіти, спорту, культури, малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць. З 15 по 21 січня 2019 року на основі дорожньої карти – розробити та затвердити план перспективного розвитку району та громади на 2019-2021 рр. Не пізніше 21 січня 2019 надати затверджений план перспективного розвитку району, громади до Полтавської облдержадміністрації», - наголосив Андрій Пісоцький.

Остаточний Перспективний план розвитку Полтавської області на 2019-2021 роки представлять на одному з засідань обласної ради.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk