Previous Next

Микола Білокінь: «Маємо єднатися, бо в єдності наша сила»

Надрукувати

Відбулася зустріч керівництва області з керівниками громадських організацій національних меншин з нагоди Міжнародного дня толерантності.

За круглим столом  обговорили питання щодо стану міжнаціональних відносин у регіоні та про відновлення діяльності Ради керівників громадських організацій національних меншин на Полтавщині. У межах заходу відбувся концерт творчих колективів та презентували виставку культур національних меншин.

«Ми зустрілись з представниками громадських організацій національних меншин, які мешкають на території Полтавщини. Цю зустріч ми провели до Міжнародного дня толерантності. Обговорили ті проблемні питання, які турбують національні меншини. Дуже приємно, що громадські організації презентували виставку, на ній ми змогли побачити частину культури нацменшин. Маємо єднатися, бо в єдності наша сила. Постійно підтримуємо зв'язок із громадськими організаціями, спілкуємося, надаємо допомогу та вирішуємо проблемні питання», - говорить заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

«Проживаю у Полтаві майже дванадцять років. Чеченська діаспора і  Мусульманська община існують обласному центрі уже двадцять років. Полтава – це таке місто, яке не любити неможливо. Багато людей, які приїхали сюди і думають, що будуть тут тимчасово знаходитись, але лишаються надовго. Люди тут дуже добрі, атмосфера дуже чудова», - розповідає представник Мусульманської общини міста Полтава шейх Амін.

«Департамент культури і туризму  підтримує співпрацю з національними меншинами регіону. Ми часті гості на заходах представників нацменшин, і коли на них не потрапляємо, громади сприймають як неповагу.  Найголовніше зараз - Україна та її розвиток. А розвиток – це тоді, коли буде добре жити українцям, євреям, вірменам, азербайджанцям, тоді це буде справжня країна», - розповіла директор Департаменту культури і туризму ОДА Валентина Вождаєнко.