Previous Next

Запалити свічку у вікні закликають жителів Полтавщини 24 листопада

Надрукувати

Щорічно в Україні у четверту суботу листопада відзначають День пам’яті жертв Голодомору. Цьогоріч – це 24 листопада. Традиційно в цей день відвідують поминальні богослужіння і покладають символічні горщики із зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів.

О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам’яті у себе на вікнах та біля меморіалів Голодомору, чи де б вони не були.

24 листопада в Україні жалобний день. Цього дня телерадіоорганізації усіх форм власності вносять зміни до сіток мовлення програм і передач, утримуються від трансляції розважального контенту та нагадують про День пам’яті жертв Голодомору.

Український інститут національної пам’яті закликає медіа розмістити символ пам’яті – свічку або знак Голодомору – в ефірах, на сайтах та на шпальтах видань.

Завантажити соціальну рекламу до 85-тих роковин, розроблену Українським інститутом національної пам’яті можна за посиланнями: для друку і для соціальних мереж.