Previous Next

Журі обирало проекти громадських організацій, які реалізують за бюджетні гроші

Надрукувати

Школа шерифів, туристично-інформаційний центр, кімната традицій у Військовому коледжі сержантського складу, випуск друкованого інформаційного буклету про Церкву Різдва Христового у селі Вергуни – ці та інші ідеї презентували громадські організації Полтавщини.

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з визначення програм (проектів, заходів),  розроблених інститутами громадянського суспільства.

Конкурсна комісія визначала  кращі проекти, які будуть реалізовуватись за кошти обласного бюджету в наступному році. Всього на конкурс подали 18 пропозицій.  До відкритого захисту допустили 12 ініціатив, 6 відхилили, як такі, що не відповідали умовам конкурсу.

«На засіданні ми заслуховуємо учасників, які подали свої пропозиції  та попередньо були допущені до участі в конкурсі. Кожен презентує та захищає свій проект. І кращі ініціативи  наступного року будуть реалізовуватись за кошти обласного бюджету», - зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко.

 Максимальний обсяг бюджетного фінансування одного проекту становитиме 85  відсотків від загальної суми кошторису, решта – 15 відсотків – має надати громадська організація.

Члени конкурсної комісії, заслухали 11 проектів, так як один з конкурсантів не з’явився,  і визначилися  щодо доцільності фінансування кожного. За результатами оцінювання визначать переможців.