Previous Next

Аграріїв області вчать впроваджувати нові інформаційні технології

Надрукувати

На базі Полтавської державної аграрної академії триває всеукраїнський науково-практичний семінар за програмою «Підтримка діяльності підприємств АПК засобами сучасних інформаційних систем і технологій».

У роботі семінару взяли участь представники керівництва академії, Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА, Полтавської обласної громадської організації «Офіційна сільськогосподарська дорадча служба» та представники підприємств й організацій агропромислового комплексу області.

«У минулому році наш університет вітав представників агрофакультетів усіх вищих навчальних закладів України, які запозичували цей досвід. Ми провели захід та поділились досвідом з іншими ВУЗами. Бачимо, що з кожним днем все більше інформаційних технологій, які допомагають хліборобам в управлінській діяльності», - розповів завідувач кафедри інформаційних систем та технологій ПДАА Юрій Уткін.

Захід триватиме два дні. Програму «Підтримка діяльності підприємств АПК засобами сучасних інформаційних систем і технологій» започаткували в 2016 році за ініціативи кафедри інформаційних систем та технологій факультету економіки та менеджменту ПДАА. У рамках цієї Програми представники ІТ компаній розробляють програмні додатки для агропромислових підприємств.

«Полтавська державно аграрна академія є локомотивом науково-технічного прогресу в розвитку сільського господарства на Полтавщині. Ті питання, які будуть обговорюватись, вивчатись протягом цих двох днів досить важливі та актуальні на сьогодні, як у рослинництві так і у тваринницькій галузі. Цей семінар та всі надбання науковців щодо впроваджень інформаційних систем,  стануть дорожньою картою у виробничій діяльності», - повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Олег Палій.

Семінар складається з двох частин – теоретичної та спеціалізованого практичного тренінгу. Учасників ознайомлять із новими сучасними напрямками  застосування широкого спектру інформаційних технологій у всіх ланках виробничої діяльності аграрних підприємств: від технологій точного землеробства, обліково-фінансових операцій до транспортування та продажу зібраного врожаю.

У другій частині тренінгу проведуть майстер-клас із налаштування та впровадження на реальних підприємствах інформаційної системи для аграріїв Soft.Farm та відпрацювання практичних навичок у освоєнні основного інструментарію даної системи.