• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині ситуація з АЧС є складною

У зв'язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней в Україні, в тому числі й на Полтавщині, виникла реальна біологічна загроза галузі українського свинарства.

На сьогоднішньому засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації акцентували увагу на дотриманні вимог біобезпеки та «закритого» режиму утримання свинопоголів'я. Але всі випадки даного захворювання в сільськогосподарських підприємствах пов'язані з безвідповідальністю власників тварин та нехтування ними вищезазначених вимог.

«Ми завжди підтримували фермерів і будемо робити це надалі, адже бачимо їхні успіхи. Але у житті бувають і прикрі ситуації. АЧС дуже швидко поширюється на Полтавщині не тільки серед диких тварин, а й домашніх. З початку цього року зафіксовано 44 випадки захворювання на африканську чуму свиней та знищено 478 тонн хворих свиней. Причиною спалахів АЧС є недотримання вимог біобезпеки. Нагадую всім господарствам переглянути усі норми біобезпеки та щоб вони відповідали вимогам», - зауважив заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий.

Заступник голови додав, що станом на 1 жовтня 2018 року в області нараховується 99 колективних господарств, що займаються свинарством, у тому числі 90 товарних та 9 племінних, у яких утримується 234,8 тис. свиней. Керівники 55 свиногосподарств свідомо ігнорують вимоги біобезпеки, наражаючись тим на потенційний ризик виникнення та розповсюдження АЧС.

За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадія Пікуля, якщо виявляють випадки АЧС у колективному господарстві, то миттєво зрозтає соціальна напруга серед населення, люди самостійно вимушені  забивати навіть не конвенційне поголів'я свиней, за що ж звичайно не отримують ніякої компенсації. Ціни на свинину і сало на тлі того, що відбувається, ростуть рекордними темпами.

«Відповідальність за збереження поголів'я свиней цілком лежить на керівниках господарств. А тому до власників тварин, які ігнорують вимоги збереження тварин, Держпродспоживслужба в Полтавській області застосовуватиме заходи примусового припинення роботи господарства через суди, щоб у подальшому унеможливити виникнення та поширення цієї небезпечної хвороби  свиней в області. Така практика у нас уже є. Тільки спільними зусиллями ми можемо захистити територію області та України від АЧС», - зазначив Геннадій Пікуль.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk