Previous Next

16-м ОТГ передали землі сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну

Надрукувати

За участю керівника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадима Чувпила, керівників структурних підрозділів Головного управління у районах і містах області, керівників структурних підрозділів Головного управління та голів сільських, селищних та міських об’єднаних територіальних громад відбулося офіційне підписання та передача земель 16 - ти об’єднаним територіальним громадам на загальну площу 40 583 гектарів згідно актів приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність.

За словами Вадима Чувпила, на завершальному етапі залишається 5 об'єднаних територіальних громад. Повна інвентаризація, тобто стовідсоткове виконання планується на листопад 2018 року. Усі 39 громад, які були утворені і повноцінно працювали станом на 1 січня 2018 року, отримають землі. Громадам, які утворились  і почали функціонувати в 2018 році, відповідна робота по ним буде розпочинатися з 2019 року.

«Важливість передачі земель полягає у тому, що земельний ресурс – це потужний ресурс громадам і, на думку Уряду, Держгеокадастру та громад, дасть додаткові можливості наповнити місцеві бюджети. Розпоряджатися землею, яка знаходиться у межах територіальних громад безумовно є важливою складовою роботи органів місцевого самоврядування. Громада самостійно буде вирішувати кому передавати землю в оренду, на яких умовах, яка відсоткова ставка, забезпечення соціальної сфери для учасників бойових дій. Все це буде у межах повноважень даної територіальної громади», - повідомив Вадим Чувпило.

«Сьогодні разом з Держгеокадастром  у Полтавській області  хочемо зробити повний реєстр земель, які є в області, щоб оцінити законність та незаконність користування, і в подальшому обробітку чи не обробітку. Чи вони йдуть в бюджет, чи у приватні кишені. Тому ініціатива Кабміну абсолютно правильна, хочу ще раз подякувати Прем’єр-міністру за те, що вони пішли цим шляхом. Ми постійно говорили про те, що земля є ключовим моментом мотивації щодо об’єднання. Це нарешті сталося, тому я дуже задоволений, що цей процес на Полтавщині відбувається і сьогодні 16 громад отримали землю», - наголосив голова облдержадміністрації Валерій Головко.